Opgelet aan de bibliotheek

De aandachtige bestuurder heeft het al langer gezien, maar de parking aan de bib is een betaalzone. Momenteel worden er nog geen boetes uitgeschreven, maar dit gaat in de toekomst veranderen.

Waarom is dit zo speciaal? Omdat we normaal gezien enkel op de openbare weg moeten betalen. De bib is ‘privé’ (wel van de stad, maar te vergelijken) en dan kan dat normaal gezien niet. Nu gaat men het reglement aanpassen zodat de onduidelijkheid wordt opgelost.

Vraag blijft natuurlijk of het her en der invoeren van betalend parkeren wel zo’n fantastisch idee is. Er zijn plaatsen waar het handig is, maar er zijn ook plaatsen waar men er zich vragen bij kan stellen. Zo is de Uitbreidingsstraat in Berchem een betaalzone. Nochtans staan hier enkel auto’s van de werknemers en bezoekers van de daar aanwezige bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.