Lijstjes

Het moet niet altijd over politiek gaan.

Het oude jaar is vertrokken en het nieuwe jaar is ondertussen begonnen. Leuk dat er tijdens de kerstperiode veel goede muziek te horen is op de radio. Als Queen fan ben ik blij dat Queen weer overal in de eindejaarslijsten voorkomt.

Zo staat Bohemian Rhapsody voor de 15de (?) keer op nummer 1 bij Donna, halen ze een derde plaats bij Q-music en de tweede bij Radio 2 en Radio Contact (Super 250 van 25 jaar Contact). Op StuBru vinden we Queen iets verder terug. Spijtig, want ze zijn nochtans grondleggers van Rock, Hard Rock en Metal.

Ook in andere landen doen ze het goed. Zo staan ze in Nederland ook op nummer 1 in Veronica’s Top 1000 Allertijden en op dezelfde plek in de Radio 2 top 2000.

In Engeland hebben 20.000 luisteraars van BBC2 Radio Queen tot beste Britse band ooit gestemd. Eerder dit jaar werd in Engeland het optreden van Queen op Live Aid ’85 al als beste live optreden ooit benoemd.

Momenteel is Queen ook het nummer 2 op iTunes.

Op Blender.com vinden we Freddie Mercury als nummer 17 in de lijst van “Most awesomely dead rockstars”.

Voor de fans is er trouwens nog goed nieuws. Zo staat er een nieuwe CD gepland in samenwerking met Paul Rodgers en komt er een film over Freddie Mercury met Johnny Depp in de rol van Freddie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.