Bestuursakkoord is in de maak

GvA – 3 januari 07

Het heeft even geduurd, maar de onderhandelaars van sp.a-spirit-Groen!, CD&V/N-VA en VLD zijn het eens geworden over de mandaatverdeling. Op inhoudelijk vlak zaten de drie partners al langer op dezelfde lijn.

Het voorstel dat nu op tafel ligt, moet nog formeel goedgekeurd worden door de partijen. Dat gebeurt de komende dagen. “Iedereen kan leven met dit voorstel”, zegt Koen De Cock (CD&V/N-VA). “Het zijn lange onderhandelingen geweest. Op een gegeven moment zaten we vast, maar het is niet zo dat we vechtend over de grond lagen te rollen.”

De verdeling van de vijf mandaten liep niet van een leien dakje. Wellicht krijgt sp.a-spirit-Groen!, op 8 oktober goed voor zeven zetels, twee posten, waaronder die van de districtsvoorzitter. CD&V/N-VA, vier zetels in de districtsraad, zou twee schepenen leveren. VLD behaalde drie zitjes en krijgt één schepenmandaat in het districtscollege.

Op de precieze invulling van de mandaten én de namen is het nog wachten tot volgende week, maar naar alle waarschijnlijkheid keren de meeste afscheidnemende politici terug in het college. Alleen op de voorzittersstoel komt met Gilbert Verstraelen (sp.a-spirit-Groen!) een ‘nieuw’ gezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.