Nog wachten op bushokjes

Uit GvA

Zeven maanden nadat JC Decaux de eerste schuilhuisjes in vier districten heeft weggehaald, zijn er nog altijd plaatsen waar de reizigers natgeregend worden. Eind februari zouden alle bushokjes geplaatst moeten zijn.

Na een lange juridische procedure vernietigde de Raad van State in juni 2006 het contract tussen de stad Antwerpen en JC Decaux. Concurrent Clear Channel haalde het nieuwe contract binnen. JC Decaux haalde vervolgens op eigen initiatief de schuilhuisjes in Ekeren, Merksem en Wilrijk weg. In december verdwenen de exemplaren in Hoboken.

De huisjes van de nieuwe leverancier waren nog niet klaar en dus stonden de tram- en busreizigers aan 190 haltes in de kou. Dat zou maar enkele weken duren, maar vandaag zijn er nog altijd haltes zonder huisje. Dat is onder meer zo op de Bredabaan die volgens het stadsbestuur voorrang zou krijgen.

“De Bredabaan is een bijzonder geval”, legt Theo Geldens van Clear Channel uit. “De huisjes moeten op maat gemaakt worden en dat duurt langer.” Ondertussen zijn alle huisjes in productie. Geldens: “De aanvragen voor elektriciteitswerken en bestrating namen tijd in beslag. Sommige onderdelen worden in Frankrijk gemaakt. We moeten nog zestig hokjes plaatsen. Begin februari zou het laatste bushokje er moeten staan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.