Oosterweel vertraagt plaatsing schermen

van GvA.be

De realisatie van de Oosterweelverbinding schuift de plaatsing van geluidsschermen naast de Ring op de lange baan. De Vlaamse regering vindt het, met het oog op de ingrijpende werken, niet opportuun om in de schermen te investeren.

Vlaams parlementslid Mieke Vogels (Groen!) ondervroeg Kris Peeters (CD&V), minister van Openbare Werken, naar de aanpak van de geluidshinder rond de Antwerpse Ring. Vogels verwees naar recente metingen in Merksem waarbij 65 decibel en meer werd gemeten. Met die resultaten moeten er geluidswerende maatregelen worden genomen.

In zijn antwoord stelde minister Peeters dat de betrokken administratie weinig klachten over geluidsoverlast ontvangt. Bij de aanleg van de Oosterweelverbinding (einde gepland voor 2011) en later de stedelijke ringweg zullen er maatregelen worden genomen. Nu veel geld investeren, is volgens de minister niet opportuun.

PeDM


Het Merksemse bestuurakkoord bevat volgende tekst :
“Inzake geluidsschermen aan de autostrade worden metingen opgevraagd over de overlast en wil het district bemiddelen om tot een oplossing te komen met de Vlaamse Gemeenschap.”

Misschien moeten we maar even massaal bellen naar de betrokken administratie om er zo wat meer vaart achter te zetten?

Kabinet van de Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur dhr Kris Peeters
Koning Albert II-Laan 20
1000 Brussel
telnr: 02 552 66 00
fax: 02 552 66 01
kabinet.peeters@vlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.