GFT –> naar de witte zak ermee

Vanaf 1 maart mag het GFT in Antwerpen mee in de witte zak. Iets waar Philip Heylen enorm naar gestreefd heeft.
Bij wijze van proefproject; in overeenstemming met de richtlijnen van minister Peeters, mag de Antwerpenaar vanaf 1 maart het gft in de witte zak steken. Dit maakt het vooral voor de vele flatbewoners met beperkte ruimte alvast eenvoudiger. Uiteraard mag iedereen nog altijd de groene zak gebruiken.
Na een jaar zal het systeem worden geëvalueerd op al zijn aspecten en per wijk. Ligt er minder vuil op straat? Blijven de mensen gft in de groene zak aanbieden? Zit er minder restafval in de gft-zak en omgekeerd, …
Bedoeling is dat dit project zal bijdragen tot meer confort en een properdere stad.

Zelf heb ik een container staan, ik zal die dus blijven gebruiken. Maar vroeger woonde ik in een appartementje en ik moet toegeven dat er toen al heel wat groen mee in de witte zak verdween. Niet altijd, maar je gaat toch geen halve GFT zak op straat zetten als er nog plaats is in de witte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.