Laat de kinderen toch spelen

Al een geluk dat we nog wat verdraagzaam zijn hé. Want wat een zever toch. Eerst willen buurtbewoners dat een speelplein de deuren sluit omdat de spelende kinderen te veel lawaai maken, nu wil men in Brugge een avondklok invoeren.

Het persbericht van JongCD&V :

“JONGCD&V wil geen avondklok voor spelende kinderenJONGCD&V neemt met verbazing akte van het voorstel van de Brugse preventiedienst om een avondklok van 20u in te stellen voor voetballende kinderen op het dorpsplein Fort van Zevenberg. Voor JONGCD&V primeert het recht op spelen (en dus ook voetballen). Spelende kinderen kunnen niet voor overlast zorgen. De jongeren verwachten positieve maatregelen in plaats van een avondklok. Een gesprek met de jongeren, met hun ouders en de buurtbewoners is een beter signaal.

JONGCD&V wil dit voorstel ook binnen CD&V Brugge bespreken en zal de CD&V schepenen en gemeenteraadsleden overtuigen om dit voorstel niet goed te keuren. We rekenen hierbij vooral op de goodwill van Schepen van jeugd Mus om dit voorstel tegen te houden.

JONGCD&V staat voor open dialoog in plaats van negatieve maatregelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.