Groen! wil een langere schooldag

Enkele dagen geleden lanceerde Groen! het idee van een langere schooldag. Een dag van 8 tot 18 uur waarbij de extra tijd wordt gebruikt voor sport en creativiteit. Op zich een goed idee. Want zeg nu zelf, welke werkende mens kan zijn kinderen zowel op een normaal uur brengen als afhalen aan de schoolpoort. Mijn dochter, kleuter, heeft ‘les’ van 8u30 tot 15u20. Wie kan er met die uren nog een normale job op nahouden. Tenzij je natuurlijk familie hebt die de kinderen afhaalt. Of wanneer je part-time werkt of wanneer je, zoals in ons geval, onthaalouder wordt en dus thuis werkt.

Daarnaast wordt er ook steeds minder geleerd in de scholen. Talen vallen weg, minder sport, … je moet ergens wel iets laten vallen als je minder uren hebt. En er zijn alleszins al minder uren dan wanneer ik op school zat, toch nog niet zo lang geleden.

Op zich een goed idee dus, toch zijn er vooral negatieve reacties :

– Groen! spreekt over een shiftsysteem bij de leerkrachten (van 8u tot 15u en van 13u tot 18u), goed idee, maar er zijn nu al leerkrachten te weinig.

– Meer leerkrachten en langere uren (electriciteit, materiaal, …) zijn hogere kosten. Wie gaat dat betalen?

– En wat met de kinderen die niet graag naar school gaan? Die stop je er nog langer weg. … Het zou natuurlijk ook kunnen dat ze de school leuker gaan vinden omdat er meer sport en creativiteit is.

Ik ben op zich wel voor, maar er moet toch nog goed over nagedacht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.