Spijtig

In Berlijn sluit volgend weekend de legendarische luchthaven Tempelhof. Een spijtige stap voor een uniek gebouw met een boeiende geschiedenis. Luchthaven Tempelhof was deel van het ‘Generalbebeauungsplan für die Reichshauptstadt’ van de nazi’s. Het gebouw is 1,2 kilometer lang en was toen het grootste ter wereld. Heden ten dage zijn slechts twee gebouwen Tempelhof voorbijgestoken. Na de oorlog was het de toegangspoort tot het Amerikaanse deel van Berlijn.

In de geschiedenis van het Tempelhof komt ook België aan bod. Sabena was de eerste maatschappij die, na de blokkade van Berlijn, vloog op het Tempelhof. De Brusselse luchtmaatschappij bleef Tempelhof eeuwig trouw. Brussels Airlines is de een van de laatste die er land en vliegt er zaterdagavond zijn laatste vlucht. Vanaf heden zal Brussels Airlines vliegen via de luchthaven van Tegel.

Het is nog niet bekend als wat het historische gebouwd zal uitgebaat worden. Mogelijk wordt het een museum, anderen menen dat het er een woonzone kan worden.

Meer info? Chek deze pagina op Wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.