6 jaar geleden: Cultuur

Gisteren kon u al de stand van zaken rond een standpunt van 6 jaar geleden lezen. Vandaag gaan we verder met het volgende standpunt: Culturele terugkeer naar A

Mening (in’t kort): Kunstwerken moeten terugkeren naar hun thuisbasis en opnieuw in volle glorie opgehangen of neergezet worden in Antwerpen.
Hoe zit het er mee: Dit is natuurlijk iets dat vanuit het district niet zo eenvoudig te regelen is. Niet dat er geen districtsschepen voor Cultuur is, maar het gaat hier meer om een stedelijke bevoegdheid en stedelijke budgetten. Maar de vraag beantwoorden is moeilijk en er is ongetwijfeld nog veel Antwerpse kunst die elders zit.

Maar er is op cultureel gebied heel wat gebeurt, denk maar aan het MAS, het toekomstige Red Star Line museum, … . Deze musea hebben voor- en tegenstanders, maar ze hebben er wel voor gezorgd dat in Antwerpen cultuur meer en meer in de aandacht komt en dat er wereldwijd aandacht is voor de Antwerpse culturele activiteiten. We zijn dus op de goede weg.

Ook in het district Merksem gebeurt er heel wat rond cultuur. De Stedelijke Academie doet haar werk, er zijn veel tentoonstellingen in o.a. het kasteel Bouckenborgh, er zijn enorm veel culturele evenementen, … Meer mag, maar zeggen dat we hier slecht bezig zijn? Dan zouden we liegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.