6 jaar geleden : Economie

Gisteren had ik het over cultuur, vandaag over Economie

Mening (in’t kort): de invoering van de Tobin Taks.

Hoe zit het er mee: Waar dacht ik aan, 6 jaar geleden, toen ik dit als mening op mijn site plaatste? Niet dat ik hier ineens tegen zou zijn, maar wat heeft dit met district, stad of provincie te maken. Dit zou eerder een Vlaamse, Belgische of Europese bevoegdheid zijn. Volgens Wikipedia bestaat de Tobin taks in België trouwens al. “België is het eerste en enige land ter wereld waar deze taks werd ingevoerd”. Zelfs voor de verkiezingen van 2006. Maar de wet treedt pas in werking wanneer ook andere landen de taks invoegen. En tegen dan zullen we de bestaande wet ongetwijfeld hebben aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.