6 jaar geleden: leefmilieu

In mijn overzicht over de standpunten van 6 jaar geleden, ben ik vandaag aangekomen bij Leefmilieu.

Mening (in’t kort): Meer alternatieve energie, betere waterkwaliteit en geen sluikstorten meer

Hoe zit het er mee: De alternatieve energie en een betere waterkwaliteit daar blijf ik natuurlijk voorstander van. Maar eigenlijk heeft dit maar weinig met het lokale beleid te maken. Nochtans is het mogelijk om vanuit de lokale overheid het goede voorbeeld te geven. Zo kan je het dak van het districtshuis vol met zonnepanelen leggen of naast het districtshuis een (kleine – thuismodel) windmolen plaatsen. Zou het niet leuk zijn dat de kerstverlichting niet meer moet aangesloten worden aan het stroomnet, maar dat er (net zoals bij vele tuinverlichting) zonnecellen aan verbonden zijn.

Sluikstorten blijft een pest. Maar je kan dit eenvoudig melden aan de bevoegde dienst en zij nemen snel en gepast actie. En het werkt, want ik heb het onlangs zelf nog gemeld. Maar er moeten nog altijd meer vuilbakken komen in het straatbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.