Toegankelijke kanaalzone

Merksem is een district met veel verschillende functies: wonen, recreatie, doorgang naar de stad,… en ook werk. Het is niet altijd even gemakkelijk om al deze functies mooi samen te brengen. Toch heeft men bij de heraanleg van straten aandacht voor al deze aspecten.

Een belangrijke zone waar nog veel aanpassingen nodig zijn is de kanaalzone. Wist u dat het bedrijventerrein in de kanaalzone, waarvan een belangrijk deel op Merksems grondgebied, één van de grootste binnenstedelijke bedrijvenzones van Antwerpen is?

Werk is belangrijk en werken in de buurt is trouwens goed voor het milieu. Het lokalel bestuur moet er dan ook mee voor zorgen dat ondernemen hier in de meest optimale omstandigheden kan gebeuren om deze plaatselijke tewerkstelling zoveel mogelijk te behouden en zo mogelijk uit te breiden.

Bijzondere aandacht gaat evenwel uit naar de enorme verwevenheid tussen wonen en werken. Waar mogelijk worden er buffers gecreëerd die de woonzones beschermen tegen overlast, ondermeer door mobiliteit en ontsluiting optimaal te organiseren. Een goede bereikbaarheid, ook voor werknemers die met fiets of openbaar vervoer komen is superbelangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.