{Groen inbegrepen}

Merksem is een groen district!
Denk maar aan het Fortje, aan het park aan het zwembad en het oude kleuterpark aan het Hofke van Roosendael. Maar dan vergeet je Bouckenborgh park, het Runcvoortpark, de Distelhoek, … Te veel om op te noemen. Om dit alles te beheren werden er in het verleden reeds plannen opgesteld zoals het Groen Hart van Merksem en het plan rond het Laaglandpark.

Er gebeurt wel wat omtrent deze groene plaatsen. Zo is er bijvoorbeeld tijdens de afgelopen legislatuur werk gemaakt van de speeltuinen. De speeltuin in het kleuterpark is verdwenen en is er een nieuwe gekomen aan het begin van de Speelpleinstraat en er is de vernieuwde groene zone op de Distelhoek.

Maar groen mag niet alleen beperkt blijven tot parken en grotere gebieden. Neen, ook bij elke heraanleg van straten of pleinen moet er groen voorzien worden. En men doet dit wel, maar het mag soms net iets meer zijn. Als voorbeeld neem ik de heraanleg van het Kroonplein. Mooi gedaan, met groen en zo, maar vroeger stonden er ook bomen aan de huizen tussen de Terlindenhofstraat en de Speelpleinstraat. Deze konden spijtig genoeg niet teruggeplaatst worden.

Dit voorbeeld is ook goed om je het volgende af te vragen: Waarom staat het groen, behalve wat bomen, enkel in het midden van het plein? Waarom konder er geen bloembakken voorzien worden aan de zijstraten? Daar was zeker nog plaats voor.

Groen wil ook zeggen dat je informatie hierover moet doorgeven. Zo was er enkele maanden geleden een actie vanuit de stad om gratis een geveltuintje te krijgen. Spijtig genoeg werd dit niet naar alle bewoners gecommuniceerd. Ik kwam het per toeval tegen in de een of andere nieuwsbrief. Maar ik ken meerdere personen die hier ook aan hadden willen meedoen, moesten ze het tijdig geweten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.