Interpellatie herwaardering Albertkanaal

Persbericht van CD&V Merksem

In de provincieraad van 31/01/2013 heeft provincieraadslid Koen De Cock (CD&V) een tussenkomst gehouden naar de stand van zaken rond het ‘Masterplan Herwaardering Albertkanaal’. Het betreft het gebied rond het kanaal in Merksem/Deurne/Schoten/Wijnegem.

Bedoeling van de masterplan is om een totale en door alle betrokken besturen en partners gedragen visie te ontwikkelen over dit gebied, waar verwevenheid van wonen en werken enorm verweven is en waar er een enorme mobiliteitsdruk is. De aanwezigheid van het intensief gebruikte Sportpaleis/ Lotto Arena vergroot de noodzaak om in dit historisch ‘verrommeld’ gebied eindelijk meer te gaan structureren.

Het masterplan moet dienen om een kader te geven voor alle lopende, geplande en toekomstige investeringen in dit gebied. In de wetenschap dat er concrete plannen (soms zijn er al voorbereidingen op het terrein aan de gang) zijn rond de verbreding Albertkanaal, de bruggen over het kanaal, de 2e spoorontsluiting/A102 en niet in het minst het Oosterweeldossier, die allen een impact hebben op dit gebied, is een globale visie een absolute noodzaak.

De provinciale deputatie heeft toegezegd in maart 2013 een volgende samenkomst van alle partners te organiseren om een stand van zaken op te maken en verdere planning af te spreken.

De volledige tekst van de tussenkomst. (externe link).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.