Merksem

Ruim 6,3 miljoen euro voor nieuw state-of-the-art schoolgebouw in Merksem

Vlaanderen bouwt op dit moment volop nieuwe scholen in samenwerking met de private sector. Het gaat telkens om indrukwekkende hedendaagse schoolinfrastructuur. De Vlaamse Regering heeft vandaag op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits 550 miljoen euro toegekend aan concrete schoolbouwprojecten in samenwerking met de private sector. Voor de provincie Antwerpen gaat het om 17 nieuwe schoolgebouwen. Ook het district Merksem deelt in het geluk. Vrije Basisschool JOMA kan rekenen op een nieuw state-of-the-art schoolgebouw met een investeringswaarde van ruim 6,3 miljoen euro.
 
In de vorige ronde werden reeds drie nieuwe schoolbouwprojecten gerealiseerd in Merksem dankzij samenwerking met de private sector. Het ging om nieuwe infrastructuur voor de Vrije Basisschool Virgo Maria, het Sint-Eduardusinstituut en het Groenendaalcollege. Nu kan Merksem opnieuw rekenen op investeringsmiddelen.
 
Sonja De Meyer, CD&V-districtsraadslid Merksem: “Dankzij minister Crevits kunnen we in Merksem letterlijk en figuurlijk blijven bouwen aan de toekomst van ons district. Gelet op de historische achterstand in scholenbouw zijn deze investeringen belangrijk. We willen dan ook dat onze kinderen en jongeren in de beste omstandigheden opgroeien en zich kunnen ontwikkelen. Met deze nieuwe schoolgebouwen vergroten we de aantrekkingskracht van Merksem op jonge gezinnen.”

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.