CD&V begaan met verkeersveiligheid in Merksem

CD&V Merksem is begaan met de verkeersveiligheid in ons district. Naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen van de voorbije weken, waarbij in Antwerpen drie fietsers het leven lieten, voelden we ons genoodzaakt om vanuit de oppositie constructief en over de partijgrenzen heen samen te werken om de fietsveiligheid in ons eigen district Merksem te verbeteren. Daarom riep CD&V tijdens de districtsraad van oktober op om een raadscommissie te organiseren over de fietsveiligheid in Merksem, samen met de nodige experts. Het districtsbestuur ging in op die vraag en zal in december zo’n commissie organiseren.

Daarom zijn wij op dit moment op zoek naar alle onveilige situaties in het Stroboerendistrict. Het kan dan gaan om voet- en fietspaden in slechte staat, maar ook om straten of kruispunten waar wagens en zwakke weggebruikers met elkaar in conflict kunnen komen. Deze info mag u mailen naar merksemfietst@gmail.com.  Met al deze informatie trekt CD&V Merksem dan naar de commissie Fietsveiligheid in december.  Een verslag daarvan vindt u nadien terug op deze website.

Verkeersveiligheid staat hoog op de agenda van CD&V Merksem. Ons district ervaart veel trafiek van zowel wagens en vrachtwagens die uit, in of doorheen Merksem rijden. Het feit dat Merksem veel weg heeft van een eiland doordat we van alle kanten afgesloten worden, doet geen goed aan de zaak en verhoogt alleen maar de druk op bepaalde wegen. Verder hebben we ook heel veel fietsers op weg naar het werk of school. Omdat elk verkeersslachtoffer er één te veel is, willen we daarom zelf ons steentje bijdragen. Zo voerde JongCD&V Merksem onlangs nog actie tegen de onveilige situatie aan de fietsbrug bij de voormalige brug van de Ijzerlaan.

Een verslag daarvan leest u hier:
Gazet van Antwerpen: http://bit.ly/2uu21fl
Het Laatste Nieuws uit Antwerpen: http://bit.ly/2ykGSpE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.