Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven op de mailinglist van www.HansBogaert.be of www.respectvoormerksem.be. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan een reply/antwoord met bovenaan de tekst “Nee Bedankt”. Alvast onze excuses voor de overlast.

 

Kan je de nieuwsbrief niet goed lezen? Surf naar www.hansbogaert.be/nieuwsbrief/nieuwsbrief3.html

  


 

Beste,

 

Zoals beloofd krijg je nog net voor de verkiezingen een nieuwsbrief in je mailbox. Normaal gezien had je deze mail al eerder gehad. Maar door de drukte van de laatste dagen was het er nog niet van gekomen. Zo’n week voor de verkiezingen is dan ook enorm druk: plakken, bussen, actie voeren, bijeenkomsten, …

 

Vergeet zondag niet te gaan stemmen !

Niet gaan stemmen kan je duur te staan komen. Maar ook de opgeroepen bijzitters worden aangepakt. Wanneer men niet komt opdagen en men geen geldige reden heeft, zullen er boetes volgen. Spijtig genoeg schuift de staat veel verantwoordelijkheden af op de voorzitter van een kiesbureau. De voorzitter, die zelf ook maar aangeduid wordt, krijgt een lijst met namen en moet er zelf maar voor zorgen dat alles in orde komt. Dit zou beter van hogerhand uit geregeld worden.

 

Net zoals de opruim van het papier onder de verkiezingsborden. JongCD&V en N-VA Merksem hebben dan ook een opkuisactie ondernomen. Terwijl we donderdag een plakronde deden, hebben we alle papieren die op de grond lagen meegenomen.  Waarschijnlijk gebeurt dit wel enkele keren via de stadsreiniging, maar veel te weinig. Ook zou het handig zijn dat er in de buurt van de borden vuilbakjes worden geplaatst. Of dat men volgende keer de lijstnummers op de borden hangt. Zo weet men op welk bord en op welke strook men mag plakken

 

 

De uitslag van de enquête

 

Een allesbehalve volledige uitslag, die hoop ik zo snel mogelijk na de verkiezingen op de site te zetten. Maar alvast enkele belangrijke punten.

 

De deelnemers aan de enquete

lid van een adviesraad

71%

lid van de jeugdraad

21%

 

Thema 1 : Jeugd

 

De deelnemers aan de enquete vragen vooral meer personeel op de jeugddienst, meer subsidies, meer fuiven

 

Thema 2 : Cultuur

 

67% vindt het Merksemse cultuurbereid OK. 19% vindt het zelfs uitgebreid.

 

Thema 3 : Leefbaarheid / Gezelligheid

 

61% vindt dat er al genoeg groen is, maar dat er nog wel bijkan. 24% wil ronduit gaan voor meer groen.

Wel valt op dat men Merksem niet proper vindt, er te weinig vuilbakjes zijn en er te weinig politie is. Wel een verassing, 70 % kent zijn wijkagent.

 

Thema 4 : Bredabaan

 

·         Slechts 35% ziet de Bredabaan als zone 30, de rest heeft toch liever een zone 50.

·         67% ziet graag een breder voetpad. Niemand zou het smaller maken.

·         57% vindt dat er voldoende parkeerplaatsen zijn. 29% heeft er liever meer. (Hopelijk volstaat de nieuwe parking over de Dr. Timmermanslaan om deze mensen over de streep te halen)

·         Iedereen vindt de tram-bus strook een goed initiatief. Maar 52% ziet het toch liever in een andere vorm.

·         95% wil de Bredabaan vollop als winkelstraat.Alleen de moeilijke keuze tussen hoofdzakelijk parkeren of wandelen bracht geen duidelijkheid (43% t.o.v. 53%).

 

Thema 5 : Varia

 

Merksem is een plek met vriendelijke mensen. Waarschijnlijk komt dit doordat we voldoende cafées en frituren hebben.

 

 

Op wie je ook stemt, doe het bewust!

 

Mvg,

 

Hans Bogaert