De stunt van de RTBF

Je hebt het waarschijnlijk al wel gehoord, in een ‘speciale nieuwsuitzending’ liet de RTBF gisteren weten dat Vlaanderen de onafhankelijkheid uitriep en dat de koning het land had verlaten. Na een half uur liet men weten dat het een fictief journaal was.

Directeur televisie van de RTBF Alain Gerlache :
 – “We wilden aantonen dat politieke debatten geen luchtkastelen zijn, maar concrete en praktische gevolgen hebben.”
– “En we wilden aantonen dat sommige debatten niet tot politieke kringen beperkt moeten blijven, maar dat de bevolking erbij betrokken moet worden”

Natuurlijk reageerd iedereen geschokeerd en kan je de vraag stellen of dit wel zo’n goed idee was. Maar al bij al moet je toch ook kunnen toegeven dat het eigenlijk wel grappig is. Vooral dan voor diegenen die niet aan het kijken waren, maar het achteraf te horen krijgen. Op het moment zelf is het misschien net iets minder. Ook kunnen we ons de vraag stellen of hier politieke bedoelingen bijhoren en komt de zogenaamde Vlaamse zaak niet echt positief over.

Op het randje, maar moet kunnen. In het vervolg misschien wel op 1 april?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.