Reactie van CD&V op de RTBF reportage

Zoals je al kon lezen vindt ik de reportage van de RTBF een mogelijk leuke grap. Alhoewel ik me vragen stel over hoe het overkwam bij de kijkers. Vanuit allerhande (politieke) hoeken komt momenteel eerder negatieve commentaar. Te begrijpen, want alhoewel grappig om het nadien te horen, is dit misschien toch niet de beste methode om op een positieve en serene manier het debat te starten.

Alhoewel er nu wel één goed punt is : de problemen komen in de aandacht. Niemand kan er meer omheen.

De reactie van Jo Vandeurzen: “Het debat over nieuwe stappen in de staatshervorming vereist een open, sereen en democratische sfeer. Respect voor de instellingen en grondwet zijn hierbij het uitgangspunt. Dit is ook het kader van onze kartelafspraken met de N-VA. Wie iets anders insinueert, heeft duidelijk politieke doeleinden.

De bijdrage van de RTBf van woensdag 13 december draagt niet bij tot dit sereen democratisch debat. De Vlaamse christendemocraten wijzen elke publieke manipulatie die mensen tegen elkaar opzet van de hand. De vraag is niet of de trams in Tervuren zullen stoppen, het debat dat CD&V wil is: hoe maken we Vlaanderen, Wallonië en Brussel sterker om een zorg op maat uit te bouwen, om de jobs veilig te stellen, bedrijven aan te trekken, om het verkeer veilig te laten lopen, om de overheidsfinanciën correct te organiseren, enz. Met andere woorden: het pleidooi voor de juiste sociaal-economische hefbomen op maat van de mensen in elke regio herleiden tot separatisme is onaanvaardbaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.