Nieuw bestuur schrijft memorandum voor stad

GvA
De nieuwe bewindsploeg gaat snel een verlanglijstje opstellen met verzuchtingen voor het stadsbestuur. “Dat doen we niet om te klagen”, zegt toekomstig districtsvoorzitter Gilbert Verstraelen (sp.a). “Wel om efficiënt te kunnen besturen.”

Het bestuursakkoord bevat een heel aantal punten die alleen gerealiseerd kunnen worden na overleg met de stad. Zo wil het districtsbestuur een structureel overleg met de politie invoeren, maar veiligheid is geen districtsbevoegdheid. Ook over huisvesting en kinderopvang moet er met de stad worden gepraat.

“Om die zaken aan te kunnen kaarten, stellen we een memorandum voor de stad op”, zegt Verstraelen. “We willen duidelijke afspraken maken met de hogere overheid. Daarbij zien we het stadsbestuur als een partner, niet als een tegenstander.”

Het nieuwe districtscollege wil Merksem de volgende jaren levendiger maken. De as Dokter Timmermanslaan-Kroonplein-Laaglandlaan wordt heraangelegd. Wellicht starten de werken in 2007. Een prestigieus project wordt de aanleg van een fietsboulevard. Die zal door een aantal parken lopen en de belangrijkste jeugd- en cultuurcentra verbinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.