Hoe kan dit toch?

U hoorde het waarschijnlijk al in het nieuws.

In Sint-Niklaas hebben bepaalde personen een probleem met hun trouwplannen. Ze willen niet getrouwd worden door een schepen met een zwarte huidkleur. Pech, want Sint-Niklaas is nu net de enige gemeente waar er een zwarte schepen is. En dan is die nog verantwoordelijk voor burgerlijke stand.

Wat ik me hierbij vooral afvraag, is niet zozeer hoe het komt dat die mensen zo idioot zijn. Neen, mijn vraag is vooral waarom het Centrum Voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding hier niets tegen kan doen. Dit is toch een enorme uiting van racisme, maar blijkbaar volstaat de huidige wetgeving niet om hier tegen op te treden.

Dringend werk aan de winkel dus. Een aanpassing dringt zich op. Misschien kan schepen Wouter Van Bellingen de koppels in kwestie aanklagen voor laster of zo. Maar hij wil het waarschijnlijk niet te hard opblazen. Maar het gewoon zo laten lijkt me toch heel bizar. Hopelijk vindt men toch een manier om de desbetreffende koppels aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.