Nog geen tien procent van 672 Vlaamse overheidswebsites is toegankelijk

Tegen 2010 moeten alle websites van de Vlaamse overheid toegankelijk zijn voor personen met een handicap. Zo werd beslist in 2004. Momenteel zijn dit er slechts 57 op 672. Dat onderzocht Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen (CD&V).

Op www.vlaanderen.be/toegankelijkweb worden de overheidswebsites en de toegankelijkheid ervan weergegeven.

Onder Vlaamse overheidswebsites verstaat men ook de VRT-sites. Vooral deze scoren ondermaats. Cindy Franssen legde al in december 2007 de vinger op die wonde. Hoewel ze vernieuwd werden, hebben de websites van de VRT-nieuwsdienst (www.deredactie.be), Canvas, Klara en Donna sindsdien geen toegankelijkheidslabel Anysurfer behaald.

Misschien is de belangrijkste vraag wel : “Waarom heeft de Vlaamse overheid zoveel websites? “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.