Referendum Oosterweelverbinding

Er is veel te doen rond de Oosterweelverbinding. 1 ding is zeker, er komt een verbinding die de Antwerpse ring volledig moet rondmaken. Zo’n verbinding is ook nodig om de mobiliteit in en rond Antwerpen te verzekeren. Hoe? Waar? Wat? Deze vragen waren tot voor kort ‘eenvoudig’ te beantwoorden : Eerst een viaduct (Lange Wapper) en dan een tunnel onder de Schelde.

Maar niets is zeker tot het er ook effectief is. Vanuit verschillende hoeken wordt de Oosterweelverbinding aangevallen. Te veel fijn stof, te duur, niet meer van deze tijd, zal de Noordelijke uitbreiding van de stad blokeren, …

Wat nu de beste oplossing is, daar hebben we geen idee van. Daarvoor moeten we eerst betere informatie voor krijgen. Dat dit een belangrijk project is, dat weten we wel. Het gaat om zoveel geld en is zo belangrijk voor de toekomst van Antwerpen en Vlaanderen.

En juist omdat er zo veel van afhangt vindt JongCD&V Merksem dat elke Antwerpenaar inspraak moet krijgen. Daarom steunen we de petitie voor een volksraadpleging van de vzw Ademloos. Niet omdat de huidige voorstellen niet goed zouden zijn, daar vormen we momenteel geen mening over, maar wachten we de studie af die de Vlaamse regering vroeg. We steunen de petitie omdat we in een democratie leven. En omdat u diegene bent die er eventueel voor- of nadelen van zou kunnen ondervinden.

De petitie vindt u hier. Druk ze af, teken ze en bezorg ze aan de mensen van Ademloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.