Hoe zit het met de standpunten van 6 jaar geleden?

6 jaar geleden kwam ik op voor de districtsraad. Spijtig genoeg haalde ik toen onvoldoende stemmen. Op mijn website heb ik toen enkele standpunten geplaatst. Nu 6 jaar later vraag ik me af hoe het met die zaken zit. Blijven die standpunten werkpunten of heeft het huidige bestuur hier iets mee aangevangen?

Vandaag : A is de voorstad van M
Mening (in’t kort): Men moet aangemoedigd worden om opnieuw de stad te bevolken en alle wijken nieuw leven inblazen.

Hoe zit het er mee: Er is nog altijd veel te doen rond wonen in de stad. Er zijn wijken die er duidelijk op vooruit zijn gegaan de laatste jaren, denk maar aan de omgeving van Park Spoor Noord of Borgerhout (binnen de singel). Maar de wijken buiten de singel? De districten? Daar is nog veel werk aan de winkel. Letterlijk en figuurlijk. Let maar op de Bredabaan waar je amper nog een boeiende winkel vindt. Maar ook wonen in ons fantastisch district is er niet altijd op vooruit gegaan.

Nochtans doet het huidige districtsbestuur moeite. Er worden straten heraangelegd, pleinen vernieuwd, speeltuinen en parken aangepakt… De lijst van de afgelopen jaren is enorm. Denk maar aan de as Laaglandlaan – Kroonplein – Dr.M. Timmermanslaan, de speeltuin in het Gemeentepark, de Distelhoek, … en die vele andere straten en pleinen. Men doet zijn best, maar er is nog veel werk aan de winkel. Binnenkort start men met de heraanleg van de Bredabaan. Maar ook andere projecten staan in de startblokken. Zo is er de heraanleg van het Sint Fransiscusplein, zeg maar het marktplein, de heraanleg van de Rerum Novarumlaan, …

Men is er aan bezig, met het budget dat men ter beschikking heeft, doet men wat mogelijk is.

Daarnaast kan je ook zelf het één en ander doen. Naast de mooie straat en wijk kan je ook werken aan een mooi huis. Om dit te realiseren bestaan er verschillende premies, waaronder een renovatiepremie voor de buitengevel (voor niet beschermde maar toch historisch waardevolle gevels). En behalve de omgeving kan je natuurlijk ook werken aan een gezellige buurt door mee te werken aan initiatieven zoals de burendag, de buurtpoets, speelstraten, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.