Districtsraadsleden niet welkom?

Persbericht CD&V Merksem

Sinds het aantreden van het nieuwe districtsbestuur lijkt het alsof de districtsraadsleden niet meer welkom zijn op de verschillende ontvangsten en evenementen? De uitnodigingen worden regelmatig te laat of gewoon niet opgestuurd.

De voorbije maanden diende CD&V Merksem vast te stellen dat er met de uitnodigingen van de raadsleden voor activiteiten op het districtshuis één en ander blijft mislopen.

Zo bijvoorbeeld ontvingen ze pas op woensdagnamiddag 6 februari een uitnodiging voor de huldiging van de verdienstelijke leden van de sportraad op donderdagavond 7 februari.

Toen de districtsraad doorging op donderdagavond 21 maart stelden de raadsleden vast dat in de hal en op het platteau in het districtshuis alles in gereedheid was gebracht voor een ontvangst. Bij navraag werd gemeld dat de jubilarissen ontvangen zouden worden op zaterdag 23 maart 2013. Pas nadat de raadsleden aangaven hier niet van op de hoogte te zijn en hier niet mee akkoord gingen werd er op 22 maart plots nog een uitnodiging bezorgd.

Dat een afvaardiging van het Sint Elisabeth-instituut eind februari werd ontvangen naar aanleiding van haar 100 jarig bestaan, moesten de raadsleden in de krant lezen zonder hiervoor uitgenodigd te zijn. Ook het feit dat er een nieuwe BIN (Buurt Informatie Nertwerk) werd ondertekend op het districtshuis op 18 april 2013, moesten de raadsleden via de pers vernemen.

Tijdens de twee voorgaande legislaturen werd toch op een andere manier met de raadsleden omgegaan. Deze ontvingen zo goed als altijd tijdig een uitnodiging voor alle activiteiten op en door het districtsbestuur georganiseerd.

De raadsleden krijgen dan ook de indruk dat ze niet welkom zijn op de door het nieuwe districtsbestuur georganiseerde evenementen. Dat dit het democratisch gehalte van het beleid op districtsniveau niet ten goede komt, hoeft geen betoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.